Conferentie WO2 en Burgerschap - 29 maart 2019

conferentie29032019 3

Past de geschiedenis van WO2 in je burgerschapsles? Ja!

Kom naar de conferentie ‘Plekken met een verhaal: WO2 en Burgerschap’ op 29 maart 2019.

Op deze conferentie wordt een nieuw lesprogramma gepresenteerd dat speciaal is ontwikkeld door Stichting Musea en Herinneringscentra ‘40-’45 voor het vak burgerschap op het mbo. Dit project is gefinancierd door het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kom inspiratie op doen voor uw eigen lessen en ontdek de mogelijkheden van een programma op locatie.

Waar: Koning Willem 1 College School van de Toekomst, Vlijmense weg 2 (’s Hertogenbosch) en Nationaal Monument Kamp Vught, Lunettenlaan 600 (Vught).

Wanneer: vrijdag 29 maart 2019

Tijd: van 9.00 uur tot 17.00 uur

Vijf musea en herinneringscentra (Nationaal Monument Kamp Vught, Indisch Herinneringscentrum, Kamp Amersfoort, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Joods Cultureel Kwartier) hebben de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met vijf MBO- instellingen een educatief programma ontwikkeld. Met als samenwerkingspartners Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Anne Frank Stichting en het Landelijk Steunpunt Gastsprekers. Met als resultaat een voorbereidende digitale les en vijf verschillende educatieve programma’s op locatie speciaal voor het vak burgerschap.

Wij ontvangen u graag op het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch, waar u kunt kennismaken met het aanbod van de verschillende betrokken instellingen. Na de lunch kunt u op locatie ervaren hoe dit educatieve programma in Nationaal Monument Kamp Vught is vormgegeven. Studenten van het evenementenbureau van Koning Willem 1 College organiseren deze dag in samenwerking met ons.

Direct inschrijven is mogelijk via onderstaand formulier.U kunt het complete dagprogramma en de toelichting bij de workshops bekijken door hier te klikken
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een e-mail sturen naar: mboconferentie@lerenvanWO2.nl 

Opgeven (vóór 18 maart) - MBO Conferentie: Plekken met een verhaal: WO2 en Burgerschap

Vul uw voornaam in a.u.b..
Vul uw tussenvoegsel in a.u.b..
Vul uw achternaam in a.u.b..
Vul de naam van uw (onderwijs)instelling in a.u.b..
Vul uw functie in a.u.b..
Vul uw e-mailadres in a.u.b..
Wilt u de voorkeur voor de workshops aangeven. U kunt een eerste en tweede keus aangeven per ronde. Helaas is dit geen garantie dat u ook in deze workshop wordt ingedeeld wegens beperkte plekken. We doen uiteraard ons uiterste best om rekening te houden met uw voorkeur.
Workshopronde 1
Geef uw voorkeur aan a.u.b.
Geef uw voorkeur aan a.u.b.
Workshopronde 2
Geef uw voorkeur aan a.u.b.
Geef uw voorkeur aan a.u.b.
Workshop 3
Geef uw voorkeur aan a.u.b.
Geef uw voorkeur aan a.u.b.
Vervoer
Het vervoer tussen de locaties van het ochtend en het middag programma en terug worden voor u geregeld.

• Openbaar vervoer:
o Vanaf station ’s-Hertogenbosch is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Koning Willem I College, School van de Toekomst.
o U kunt ook gebruik maken van de pendeldienst, graag hieronder aangeven.

• Auto:
Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden adviseren wij zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Let op: parkeren School van de Toekomst, Koning Willem I College via de ingang aan de Henri Dunantstraat.
Invalid Input
Wilt u in de toekomst onze nieuwsbrief ontvangen, geef dan uw keuze aan:
Invalid Input
Praktisch
Het ochtendprogramma vindt plaats op het Koning Willem I College in de School van de Toekomst. Gelegen aan de Vlijmenseweg 2 in ‘s- Hertogenbosch. Er zijn beperkte parkeer plekken beschikbaar, maar u kunt u melden bij de bewaking en dan de auto parekeren. Vanaf Station ‘s- Hertogenbosch is het ongeveer 15 minuten lopen. Met een OV fiets is het ongeveer 10 minuten fietsen. Als u aangegeven heeft dat u gebruik maakt van de busdienst dan staat de bus op het stationsplein voor u klaar. Als u het station uit loopt, ga dan recht door naar de rotonde met het beeld van de Draak in het midden. Aan U rechter hand staat de bus klaar. Er vertrekt een bus om 9:00 en om 9:15. De inloop start om 9:15 uur in Workplaza in de School van de Toekomst. Het programma vangt aan om 9:45. De dag sluit om 16:00 uur af en om 16:30 is er een borrel. De terug weg gaat de bus om 16:30 en om 17:00 terug van af Nationaal Monument Kamp Vught naar het station van ’s- Hertogenbosch.